Får man studiepoäng för kursen?

Sverige:

Ja, du kan få högskolepoäng för kursen och du kan ansöka om det i efterhand. För att få högskolepoäng måste du söka till och bli antagen till distanskursen Grunderna i AI vid Linköpings universitet. Du ansöker till kursen på antagning.se. Antagning till universitetet görs två gånger per år, en gång till höstterminen och en gång till vårterminen.

Det går bra att göra Elements of AI först och anmäla sig sedan. När du är antagen till Grunderna i AI, så kommer vi kontakta dig med information om hur du kan validera dina resultat. Du måste inte göra om kusen, däremot kan det bli så att vi behöver ställa kontrollfrågor motsvarande de som finns i Elements of AI för att säkerställa att det verkligen är du som gått igenom kursen.

Om du har frågor kan du kontakta Linköpings Universitet på adressen [email protected].

---

Finland:

Ifall du har ett finskt personnummer kan du ansöka om studiepoäng från Helsingfors universitet. Praxis för registreringen av poäng håller på att förnyas, och för tillfället kan du göra detta genom att anmäla dig till kursen på öppna universitetet efter att du avlagt kursen.

Du kommer att få en länk till Helsingfors universitets registreringsformulär senast 2 veckor efter att du avlagt kursen. Kurskoden registreras inom 6 veckor efter registrering. Om felaktig information angetts då du registrerat dig till själva kursen, kan vi inte registrera din prestation. Kursregistreringformuläret är öppet endast en viss tid. Ifall du har frågor om att anmäla dig till öppna universitetet vid Helsingfors universitet, kan du kontakta [email protected].

Observera att det på grund av det höga antalet studenter i kursen, inte är möjligt att påskynda registreringsprocessen.
Du kan också godkänna studiepoäng på ditt eget universitet. Till det behöver du en formell kursbeskrivning som du hittar här.