Jag har gått kursen. Var hittar jag mitt kursintyg?

Ditt kursintyg hittar du under Min profil, högst upp på sidan. Intyget får du automatiskt när vi har behandlat och bekräftat alla dina svar. Notera att kursintyget finns tillgängligt endast i digital form, på det språk som du har gått kursen på.

Vad ska jag göra om jag inte får mitt kursintyg trots att jag har gått kursen?

Det finns ett par möjliga orsaker till att du inte har fått ditt intyg:

För att få kursintyg måste du ha gjort minst 90 % av kursuppgifterna och få minst 50 % rätt.

Kontrollera även att du har gett tillräckligt många kollegiala bedömningar vid alla sådana uppgifter som kräver det (uppgifterna 4, 15, 23, 24, 25) – detta är den vanligaste orsaken till varför man inte har fått intyget.

Efter detta tar det ett tag innan dina svar får tillräckligt många bedömningar av andra kursdeltagare. När dina uppgifter har fått tillräckligt många kollegiala bedömningar, kan det hända att dina svar har rapporterats som spam (eller fått väldigt låga poäng). I detta fall kontrollerar vi svaren manuellt.

Om kollegial bedömning:

Fritextsvaren bedöms kollegialt och kräver därmed tid för att behandlas eftersom vi behöver ett tillräckligt stort antal bedömningar. Därtill bekräftar vi alla svar som får lägre poäng än medel. Detta tar tid. Därför måste en del av er vänta på bedömningen och på kursintyget en längre tid.

Om du ännu har frågor gällande kursintyg, vänligen se Online Community.
Endast i det fall att du inte hittar svaret där, kontakta oss med personligt meddelande på Online Community..

För att försäkra kvalitét, kräver intygsutdelningen manuellt arbete och detta tar tid. Vi jobbar hårt med att effektivisera processen, så ha tålamod!

Grattis till alla som redan har klarat av kursen och till alla som kommer att göra det i framtiden!